GRADUASI GRAFFITI

|

graduasi graffiti


sapa kata vandal? meh sini kapla potong!

AKHIRNYA!!!!!!!!!!!! haha yes yes berjaya jugak aku tamatkan pengajian aku dalam 'art/creative street' peringkat ijazah di UGM (Universiti Graffiti Malaysia). wihuuuuu.. 3 tahun aku sedut CFC huhu.. x dak la. spray can yg kitorg guna Containt No CFC. Plus kena pakai gask mask setiap sorg. kalau tak mau nya government x luluskan.. oh lupa. aku study partime ja. sapa yg nk bayaq yuran aku apa suma? klu aku org kaya x pa la jgk. huhu..

Ok UGM ni tak la besaq macam UiTM, MMU, LKW ka apa ka.. kecik ja. logik la bukan ramai pon nk belajar buat graff untuk karier ye tak? lagi pon malaysia ni rakyatnya masih buta seni. kan? berbalik pada UGM. ia agak luas sedikit utk kawasan lapang dipenuhi pelbagai jenis dinding. ada yg konkrit, simen (mcm dinding umah campor pasir tu), bata merah, fiber, wood, etc.. (model train pon ada scale 1:1 dowh.. tp x pjg la. 1 gerabak ja)

Kt sini blajar suma under street art. mcm graffiti, wet paste, sticker, stencil, etc.. on canvas pon blajar jgk. tp bkn mcm fine art la. more to urban/street bla bla.. (itu kitorg pggl indoor work) mcm aku amik graffiti as major. so banyak sentuh tentang teknik dan jenis2 graffiti.. wildstyle, bubbles, blockbuster, organic, character, 3D, realist, throw up, bla bla.. time final exam dia bg masa 3 jam. tibai la dinding tu puas2. haha..

Selain dari teknik apa tu suma. bab nk bancuh cat, campuran warna semua blajar. ada bab fizik sket pasal air pressure. macam mana line boleh jadi kecik, beso, shading.. best dowh..
kat sini kitorg pakai Nippon PYLOX ja. tp ada jgk anak2 org kaya pakai MONTANA. perghh.. x la suma. ada yg student nak study color pon pakai Montana. Apa2 pon suma kt sini friendly. Enjoy ja study.. Lecturer pon suma sekepala. haha.. dah nama pon graffiti writer ye x? Tp busan student pompuan x ramai. jaga kuku la sangat. piirah.. :P

Ok kalau korg berminat nk study kt UGM. sila lawati homepage ini. Selamat Mendaftar :D
www.ugm.edu.my


_________________________________________________________


terima kasih kepada team ironiiris kerana menjayakan sesi photo shooting nih..
www.ironiiris.com


10 maklum balas:

[sly](^_^) said...

spupu aku dah buang tabiat.

Ladynoe™ said...

dapat dah kad kawen aku?

amoibelonPEPEL said...

bukan stakat buang tebiat..ni dah tahap bongot!

gilo!

acituvwxyz said...

ni apa plk nih? patutnya korg kena bangga ngan aku :D

saya.L-A-N-N said...

bangga gila dgn ko nih. terbaek lah wey

pet said...

dah cam time konvo KTPM. Sama je color baju. hahahahah

iezah said...

uits mogot..!
owh..hang nk cr psl eh..dush2.. :P

withoutmotive said...

chait..hampeh betul...

peijan said...

aku bangga walaupun ang buang tebiat

Sep said...

demit.aku tertipu..
huahuahua..